Nóż japoński Sashimi 210 mm seria PRO-M Saiun
Upewnij się, że każdy indyk, każda pieczeń i każda szynka są idealnie pokrojone! Jeśli jesteś miłośnikiem carpaccio z wołowiny, ten nóż powinien stać się obowiązkowym elementem Twojej kuchni. Długie ostrze i rękojeść w stylu zachodnim zapewnią najlepszą kontrolę podczas krojenia.
Nóż Sashimi 210 mm Kanetsugu PRO-M Saiun posiada wyjątkowo ostry rdzeń tnący wykonany z japońskiej stali damasceńskiej VG-10, która jest bardzo dobrze zabezpieczona przed korozją. Rdzeń z japońskiej stali damasceńskiej VG-10 jest umieszczony pomiędzy 32 warstwami stali nierdzewnej SUS-410
Obróbka cieplna: Proces Sub-Zero - specjalne chłodzenie ostrza do temperatury -70°C lub niższej, zapewnia wysoką twardość i wytrzymałość.
Ostrość: Hamaguriha (wypukła krawędź) Doskonała japońska stal damasceńska VG-10 jest szlifowana w kształt „ hamaguriba ”, podobnie jak japońskie miecze. Gwarantuje to idealną ostrość i trwałość ostrza.
Rękojeść w stylu western wykonana jest z materiału Micarta z ozdobnym czerwonym pierścieniem. Rękojeść jest zawsze ręcznie polerowana, ma ergonomiczny kształt i została zaprojektowana z myślą o doskonałej kontroli cięcia. Specjalnie zaprojektowany kształt jelca jest dostosowany do chwytu noża azjatyckiego. Nitowanie zapewnia doskonałą wytrzymałość, stabilność i połączenie ostrza z rękojeścią. Materiał Micarta jest wodoodporny i całkowicie bezwonny. Możesz być pewien, że materiał ten nie ulegnie korozji, utlenieniu ani z czasem nie stanie się bardziej miękki i kruchy. Materiał ten praktycznie nie wymaga konserwacji, w przeciwieństwie do tradycyjnych materiałów, takich jak drewno.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.