Noże Gyuto

Japońskie noże Gyuto, pierwotnie używane głównie do krojenia wołowiny obecnie są nożami ogólnego zastosowania.
Dziś Gyuto jest powszechnie używany w profesjonalnej kuchni gdzie nazywany jest "nożem francuskim". Bardziej jest jednak znany jest jako nóż szefa kuchni.
Japoński Gyuto jest nożem wszechstronnym. Wykorzystuje się go do warzyw, zarówno do krojenia jak i siekania. Można nim kroić duże kawałki mięsa, ale również wykonywać drobne, precyzyjne cięcia końcem noża.
Zazwyczaj rozmiar noża szefa kuchni waha się od 210 mm do 270 mm. Kształtem przypomina Santoku, jest jednak nieco węższy, a ostrze zbiega się w szpic.
Dziś Gyuto jest powszechnie używany w profesjonalnej kuchni gdzie nazywany jest "nożem francuskim". Bardziej jest jednak znany jest jako nóż szefa kuchni.
Japoński Gyuto jest nożem wszechstronnym. Wykorzystuje się go do warzyw, zarówno do krojenia jak i siekania. Można nim kroić duże kawałki mięsa, ale również wykonywać drobne, precyzyjne cięcia końcem noża.
Zazwyczaj rozmiar noża szefa kuchni waha się od 210 mm do 270 mm. Kształtem przypomina Santoku, jest jednak nieco węższy, a ostrze zbiega się w szpic.
Tojiro DP 3 Eco nóż szefa Gyuto 180
279,00 zł- Producent: TOJIRO
- Numer katalogowy: 2200312
- Dostępność: Dostępny
dodaj do porównaniadodaj do schowka
szt. Do koszyka