Nóż Dellinger CARBON FRAGMENT Slicer 170 mm
Dellinger Carbon Fragment Slicer to idealny nóż do krojenia na cienkie plasterki, niezależnie od tego, czy mięso jest gotowe, czy też surowe. Długie i smukłe ostrze umożliwia szybką, prostą i precyzyjną pracę. Bezproblemowa manewrowość i płynne ruchy zapewniają idealnie równe plastry, pozwalają stworzyć doskonałe carpaccio, jak i odkrawać małe porcje dań głównych - takich jak pieczony drób czy ryba przygotowana w całości. Nóż ten z powodzeniem możemy również wykorzystać do filetowania.
Ostrza noży serii Dellinger Carbon Fragment składają się z 110 warstw stali nierdzewnych i kutych. Utwardzanie ostrza odbywa się poprzez próżniową obróbkę cieplną, a następnie chłodzenie azotem. Każdy nóż jest ręcznie szlifowany pod kątem 12-15°, a przy twardości około 60 HRC osiąga ekstremalną ostrość. Twarda stal damasceńska idealnie sprawdza się przy krojeniu i siekaniu zarówno owoców i warzyw, jak i mięsa. Noże wykonane z tej stali doskonale nadają się do grillowania, czy gotowania na świeżym powietrzu.
Rękojeść z włókna węglowego poza wyjątkową lekkością charakteryzuje nowoczesny i fenomenalny wygląd. Podwójne nitowanie odpowiada za doskonałą stabilność i wytrzymałość, łącząc tę niezwykłą rękojeść z błyszczącym, przeszywającym ostrzem.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.