Strona główna » Profesjonalne noże » Noże Nakiri » Nóż Yoshimi Kato Super Aogami Core Nakiri 165
 
Nóż Yoshimi Kato Super Aogami Core Nakiri 165Nóż Yoshimi Kato Super Aogami Core Nakiri 165Nóż Yoshimi Kato Super Aogami Core Nakiri 165
Nóż Yoshimi Kato Super Aogami Core Nakiri 165Nóż Yoshimi Kato Super Aogami Core Nakiri 165Nóż Yoshimi Kato Super Aogami Core Nakiri 165

Nóż Yoshimi Kato Super Aogami Core Nakiri 165

Noże ręcznie kute

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier 48 - 0,00 zł
Kurier DPD - 17,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 0,00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: 2304902

Kod producenta: TK-D-902

Stan magazynowy:

Cena: 1 199,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Te japońskie noże wykonane są ręcznie przez mistrza Yoshimi Kato i są jednymi z najostrzejszych noży w naszej ofercie. Yoshimi Kato jest zięciem kowala Hiroshi Kato, od którego nauczył się kowalstwa i jest uznawany za najzdolniejszego kowala nowego pokolenia

Ostrze wykonane jest z ekstremalnie twardej stali Aogami Super użytej w rdzeniu, "okrytej" z obu stron warstwą stali nierdzewnej (stal nierdzewna zabezpiecza ostrze, jednak polecamy wycierać je po użyciu ze względu na rdzewność krawędzi tnącej - stali Aogami). Prezentuje się ono zjawiskowo ze względu na patynę oraz ręcznie wykonane młotkowanie. Noże z tej serii cechują się rączką w typie japońskim o kształcie ośmiokąta i dwustronnym ostrzeniem przez co doskonale pracuje się nimi osobom praworęcznym jak i leworęcznym. Jest to wyjątkowa cecha ponieważ większość japońskich rączek ma kształt kasztana, który domyślnie dostosowywany jest do prawej ręki.

Nakiri to tradycyjny japoński nóż. Dawniej używany praktycznie do wszystkiego, a obecnie jest to specjalny nóż do warzyw. Nakiri świetnie nadaje się do siekania oraz precyzyjnego cięcia cieniutkich plasterków. To doskonałe narzędzie do obróbki warzyw nie tylko w orientalnej kuchni.


Długość ostrza: 165 mm
Długość całkowita: 310 mm
Szerokość ostrza: 50 mm
Waga: 151 g
Stal Aogami Super
HRC 63 (+/-1)
Nieomal nierdzewny
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: drewno wiśniowe
Skuwka: pakkawood
Myć ręcznie

Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

012
0