- Opis produktu
- Recenzje produktu (0)
Noże z klingą o kształcie "liścia wierzby", nadają się idealnie do filetowania, plastrowania i krojenia ryb jak również do krojenia sushi.
Rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Szlif jednostronny zapewnia lepszą kontrolę przy precyzyjnych zadaniach każdego sushi-mastera.
Stal CROMOVA 18 została stworzona przez firmę Global. Charakteryzuje się ona dużą wytrzymałością i odpornością na rdzę. Charakterystyczna rączka jest wygodna i dobrze wyważona.
Długość ostrza: 250 mm
Długość całkowita: 375 mm
Szerokość ostrza: 30 mm
Grubość ostrza: 3 mm
Waga: 215 g
Stal: CROMOVA 18
HRC: 56-58 HRC
Rękojeść: stalowa wypełniona piaskiem
Nierdzewny
Zaostrzony: szlif jednostronny na prawą rękę
Myć ręcznie
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.