Nóż kuchenny Gyuto Dellinger Buffalo Olive Octagon 215 mm
Nóż Gyuto jest idealny do wszechstronnego zastosowania. Dzięki temu, że tył noża i ostrze zwężają się ku czubkowi, posiada on idealny kształt do każdego rodzaju cięć. Nadaje się do krojenia mięsa, krojenia ryb, szatkowania, czyszczenia mięsa i ryb, owoców i warzyw. Wyżej umieszczona końcówka pozwala na siekanie ziół lub orzechów w uchwycie.
Oszałamiające wizualnie i niewiarygodnie lekkie noże Dellinger Buffalo Olive Octagon są odpowiednie zarówno dla użytkowników praworęcznych, jak i leworęcznych. Nie ma na świecie szefa kuchni, który nie chciałby trzymać w dłoni ośmiokątnej rękojeści tych lekkich i pięknych noży.
Ostrze noża składa się z rdzenia ze stali damasceńskiej VG10 o twardości 61+/-1 Rockwella, który jest umieszczony pomiędzy 66 warstwami dwóch stali nierdzewnej o różnej twardości, co zapewnia wyjątkową odporność i wytrzymałość. Wzór powstały poprzez przeplatanie się warstw stali tworzy niemal hipnotyczny efekt, który dzięki temu nazywany jest Lodową Hipnozą . Wzór ten minimalizuje również tarcie podczas cięcia i zapobiega przyklejaniu się ciętego materiału do ostrza. Dzięki przemyślanemu doborowi materiału i precyzyjnej obróbce końcowej ostrze jest łatwe w utrzymaniu. Bardzo długo zachowuje ostrość i doskonale nadaje się do ostrzenia na kamieniach wodnych .
Rękojeść wykonana jest z pięknego drewna oliwnego z zakończonego skuwką z prawdziwego rogu bawolego. Uchwyt został zaprojektowany tak, aby idealnie pasowały do dłoni i zapewniał wygodę użytkowania. Noże są doskonale wyważone i zapobiegają zmęczeniu dłoni.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.