Nóż kuchenny do trybowania Dellinger Buffalo Olive Octagon 150 mm
Nóż do trybowania o trójkątnym kształcie z wydatnym czubkiem. Taka konstrukcja pozwala na łatwą penetrację i przecinanie kości. Dzięki temu jest szczególnie skuteczny przy wycinaniu kości ze wszystkich rodzajów mięsa, ryb i drobiu, oddzielaniu skóry, chrząstek, tkanki mięśniowej czy ścięgien. Ostre ostrze umożliwia głębokie cięcia i jest w stanie przeciąć mięso tak skutecznie, że na kości nie zostaje ani gram.
Oszałamiające wizualnie i niewiarygodnie lekkie noże Dellinger Buffalo Olive Octagon są odpowiednie zarówno dla użytkowników praworęcznych, jak i leworęcznych. Nie ma na świecie szefa kuchni, który nie chciałby trzymać w dłoni ośmiokątnej rękojeści tych lekkich i pięknych noży.
Ostrze noża składa się z rdzenia ze stali damasceńskiej VG10 o twardości 61+/-1 Rockwella, który jest umieszczony pomiędzy 66 warstwami dwóch stali nierdzewnej o różnej twardości, co zapewnia wyjątkową odporność i wytrzymałość. Wzór powstały poprzez przeplatanie się warstw stali tworzy niemal hipnotyczny efekt, który dzięki temu nazywany jest Lodową Hipnozą . Wzór ten minimalizuje również tarcie podczas cięcia i zapobiega przyklejaniu się ciętego materiału do ostrza. Dzięki przemyślanemu doborowi materiału i precyzyjnej obróbce końcowej ostrze jest łatwe w utrzymaniu. Bardzo długo zachowuje ostrość i doskonale nadaje się do ostrzenia na kamieniach wodnych .
Rękojeść wykonana jest z pięknego drewna oliwnego z zakończonego skuwką z prawdziwego rogu bawolego. Uchwyt został zaprojektowany tak, aby idealnie pasowały do dłoni i zapewniał wygodę użytkowania. Noże są doskonale wyważone i zapobiegają zmęczeniu dłoni.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.