Syntetyczna deska do krojenia PARKER ASAHI CC-SC102 500x330x15 mm
Deski do krojenia japońskiej marki Asahi. Połączenie kauczuku syntetycznego z wiórami drewna dało deskę o niezwykłej wytrzymałości, odporności na pleśń i bakterie. Deski łatwo utrzymać w czystości. Są odporne na ostrza noży. Deski do krojenia na lata.
Trwałość deski do krojenia ASAHI
1. Nóż na desce ASAHI pozostawił zarysowania o głębokości do 578 µm, a na desce świerkowej do 1534 µm, czyli prawie 3x głębsze.
2. Widok ostrza w powiększeniu 160x pokazuje większe stępienie noża podczas krojenia na desce tradycyjnej niż na desce ASAHI.
3. Test nasiąkliwości deski został przeprowadzony w temperaturze 23 °C i trwał 3 dni. Stopień nasiąkliwości deski ASAHI wynosi 0,004 g/cm2, a deski tradycyjnej z drewna świerkowego 0,065 g/cm2, czyli jest 16x mniejszy.
Powierzchnia desek ASAHI posiada właściwości antybakteryjne, a deski zostały przebadane i dopuszczone do pracy w najbardziej wymagających środowiskach kuchennych przez: TOKYO Food Hygiene Association oraz BOKEN QUALITY EVALUATION Institiute in Osaka. Jednak resztki jedzenia i plamy pozostawione na desce mogą skutecznie obniżyć jej właściwości antybakteryjne.
Aby zwiększyć stabilność deski na blacie należy podłożyć pod nią matę zapobiegającą ślizganiu się, wilgotną ściereczkę albo wilgotny ręcznik papierowy.
Pielęgnacja i czyszczenie
Wymiary: 500x330x15 mm
Waga: 2,7 kg
Kolor: niebieski
Przeznaczona do użytku profesjonalnego
Made in Japan
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.