Chapagetti to wersja Nongshima Chajangmyun Noodles, niezwykle popularnego dania z makaronem w Korei.
Chapagetti to połączenie spaghetti i chińskiej pasty sojowej, znanej jako „Chajang”.
Chajang to chiński sos z czarnej fasoli, który po raz pierwszy pojawił się w portowym mieście Incheon w Korei w XIX wieku, gdy wzrosła liczba chińskich imigrantów. Imigranci, głównie z chińskiej prowincji Shandong, przywieźli ze sobą swoją tradycyjną kuchnię.
Nongshim Chapagetti łączy w sobie smak autentycznego Chajang z makaronem ramyun, który pokochaliśmy wszyscy. Sos chajang ma słodki smak słodkiej cebuli - jak każdy dobry sos chajang. Popularne dodatki obejmują: zmiażdżoną papryczkę chili, kawałek żółtej marynowanej rzodkiewki, marchew i płatki mięsa.
Sposób przyrządzania:
W rondelku wymieszaj 350 ml wody w temperaturze pokojowej z makaronem i całą zawartością saszetek. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 min. Zdejmij z ognia i podawaj!
Waga netto: 140 g
Skład:
makaron: mąka pszenna, olej palmowy, skrobia ziemniaczana, sól.
zupa w proszku: pasta sojowa (mąka pszenna, woda, soja, sól), proszek karmelowy, cukier, glutaminian monosodowy, sól.
zupa: teksturowane białko fasoli, płatek cebuli, płatek kapusty, suszona marchewka, smażone ziemniaki. Zupa z oleju roślinnego: pieczony olej cebulowy, pieczony olej przyprawowy, oliwa z oliwek.
Ostrzeżenie dla alergików: Produkt może zawierać pszenicę, soję, sezam, ryby, skorupiaki, jajka, mleko.
Data przydatności: 01.05.2025
Made in Korea
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.