Doskonałe japońskie noże Satake Masamune - Santoki i nóż uniwersalny.
Doskonałe noże do domowej kuchni oraz dla osób, które zaczynają poznawać tajniki sztuki kulinarnej. Produkowane są w Seki, miejscowości w Japonii słynącej z wytwórstwa noży. Ostrze wykonane jest z nierdzewnej stali molibdenowo-wanadowej 420 J2 z drewnianym uchwytem w typowej dla Japonii estetyce zakończonym stalową skuwką. Twardość ostrza 56-58 HRC jest niższa od zazwyczaj występującej w japońskich nożach, ale zupełnie wystarczająca do użytku domowego. Odporna na korozję stal jest łatwa w utrzymaniu i jednocześnie łatwa do ponownego naostrzenia. Stosunkowo niska cena daje szansę początkującym wypróbowania tradycyjnej japońskiej technologii w swojej kuchni.
Europejski odbiorca doceni to, że noże są całkowicie nierdzewne. Jest to szczególnie korzystne dla osób początkujących, którym zdarzy się zapewne zapomnieć o wymyciu i osuszeniu ostrza po każdym użyciu.
Całość zapakowana w stylowe drewniane pudełko świetnie nadaje się na prezent.
W skład kompletu wchodzą:
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.