Strona główna » Japońskie noże kuchenne » Tojiro » Tojiro Aogami » Tojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mm
 
Tojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mm
Tojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mmTojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mm
Przy zakupie Saya za 1 zł

Tojiro Aogami nóż Yanagi-Sashimi 300 mm

TOJIRO

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier 48 - 0,00 zł
Kurier DPD - 17,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 0,00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: 2200962

Kod producenta: F-962

Stan magazynowy:

Cena: 1 769,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Pochwa Saya za 1 zł
  • Akcesoria (1)
  • Recenzje produktu (0)

Noże te wykute są w technice dwóch warstw z ekstremalnie twardej Aogami stali. W tym przypadku doświadczeni kowale skuwają warstwę wysoko węglowej stali z warstwą stali miękkiej. Technologia ta zapewnia wystarczającą elastyczność oraz łatwość ponownego zaostrzenia dla mniej doświadczonych użytkowników

Aogami stal to rodzaj z najwyższej jakości stali o dużej twardości tradycyjnie używana do wyrobu japońskich noży, charakteryzuje się bardzo długim zachowaniem ostrości.

Tojiro Aogami noże są jednostronnie zaostrzone co zapobiega przywieraniu ciętego materiału do ostrza. Japoński uchwyt o przekroju w kształcie litery D wykonany z japońskiego dębu wykończony skuwką z bawolego rogu.

Ponieważ do wykonania użyto najwyższej jakości naturalnych materiałów mogą wystąpić różnice w kolorze i mazerunku co nadaje im wyjątkowości i niepowtarzalności.

Ostrze noża kształtem przypomina liść wierzby, stąd nazwa Yanagi co po japońsku oznacza wierzbę. Yanagi Sashimi to nóż do sushi i sashimi. Służy głównie do filetowania i krojenia ryby w cieniutkie plasterki. Yanagiba ma szlif jednostronny co świetnie sprawdza się przy obróbce ryb, jak również mięsa.


Długość ostrza: 300 mm
Długość całkowita: 450 mm
Szerokość ostrza: 36 mm
Waga: 200 g
Stal Aogami
HRC 63 (+/-1)
Nie jest nierdzewny
Zaostrzony: jednostronnie
Uchwyt: dąb japoński
Skuwka: bawoli róg
Myć ręcznie

Made in Japan
Do tego noża proponujemy Państwu drewnianą pochwę Saya za 1 zł (cena regularna 109 zł). Pochwa w promocyjnej cenie jest dostępna w koszyku, gdzie będzie można dodać ją do zamówienia.
alt

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

012
0