Nóż wykuty tradycyjnymi metodami przez doświadczonego mistrza kowalstwa Sirou Kamo. Rdzeń wykonany jest z bardzo twardej stali Aogami Super hartowanej do 64º w skali Rockwella. Warstwę rdzenia otacza miększa stal nierdzewna, co sprawia, że nóż jest stosunkowo łatwy w utrzymaniu. Dzięki zastosowanej stali Aogami Super ostrze charakteryzuje się niezwykłą ostrością i bardzo długim trzymaniem krawędzi. Nóż ma klasyczny wygląd podkreślony rustykalnym wykończeniem kurouchi.
Dwustronnie ostrzony nóż wyposażony jest w tradycyjny oktagonalny uchwyt wykonany z palisandru ze skuwką z Pakkawood.
Ponieważ do wykonania noży użyto najwyższej jakości naturalnych materiałów, mogą wystąpić różnice w kolorze i mazerunku co nadaje im wyjątkowości i niepowtarzalności.
Bunka to odmiana Santoku używany do szatkowania warzyw oraz krojenia mięsa
Kolekcjonuję japońskie noże i znam produkty Mistrza Kamo. Polecam produkt dla osób z doświadczeniem w krojeniu. Idealny do pracy w kuchni hotelowej lub restauracyjnej.
Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z zasadami opisanymi w regulaminie sklepu.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.