Nóż Kanetsugu Zuiun Kiritsuke o długości 210 mm to wyjątkowy przykład wysokiej jakości japońskiego noża kuchennego, który łączy w sobie tradycyjną technikę kowalską z nowoczesnymi innowacjami w produkcji noży.Seria noży Kanetsugu ZUIUN, powstała z okazji 100 rocznicy założenia firmy Seki Kanetsugu.
Rdzeń nóża Kiritsuke Zuiun wykonany jest ze stali proszkowej SPG2 (R2), która oferuje wyjątkową twardość i zdolność do długotrwałego utrzymania ostrości. Rdzeń okuty został 62-warstwową stalą wielowarstwową o imponującym wzorze. Heptagonalna rękojeść wykonana z drewna Pakka zapewnia komfort użytkowania i doskonałą równowagę.
Nóż zapakowany jest w eleganckie pudełko wykonane z drewna z paulownii.
Firma Kanetsugu została założona w Seki w Japonii w 1918 roku, ale jej korzenie sięgają XIV wieku. Kowale wytwarzali legendarne miecze samurajskie. Dziś wykorzystują tę wielowiekową wiedzę do produkcji doskonałych noży kuchennych. Noże Kanetsugu są ostrzone na wzór mieczy elitarnych wojowników „Hamaguri-ba”. Hamaguri-ba odnosi się do wypukłego szlifu, który zapewnia łatwe cięcie.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.