Nóż kuchenny Dellinger Volcano Kiritsuke do pieczywa 210 mm
Nóż z ząbkowaną krawędzią najlepiej nadaje się do potraw twardych na powierzchni i miękkich w środku. Idealnie nadaje się do krojenia świeżego pieczywa z chrupiącą skórką, twardych bułek czy miękkiego ciasta. Doskonale pokroi również dużego arbuza czy ananasa.
Ostrze noży serii Volcano składa się z rdzenia ze stali proszkowej 14Cr14MoVNb o twardości 62-64 w skali Rockwella, który jest umieszczony pomiędzy 72 warstwami stali damasceńskiej. Dzięki temu ostrze jest niezwykle trwałe, wytrzymałe i doskonale wyważone. Piękny damasceński wzór minimalizuje tarcie podczas cięcia i zapobiega przyklejaniu się ciętego materiału do ostrza.
Rękojeść wykonana jest z czerwono-czarnego laminatu epoksydowo-szklanego G10. Ozdobiona jest centralnym nitem mozaikowym. Potrójne nitowanie zapewnia doskonałą wytrzymałość, stabilność i połączenie ostrza z rękojeścią. Rękojeść jest starannie, ręcznie polerowana, ma ergonomiczny kształt i została zaprojektowana z myślą o doskonałym dopasowaniu do Twojej dłoni. G10 jest wodoodporny i całkowicie bezwonny, nie wymaga praktycznie żadnej konserwacji. Nie koroduje ani nie utlenia się z biegiem czasu, pozostanie tak samo twardy i solidny.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.