Te japońskie noże wykonane są w technice Sanmai, co znaczy ostrze trzywarstwowe. Rdzeń z nadzwyczaj twardej stali VG-10, a obie zewnętrzne warstwy z nierdzewnej stali SUS410 chroniącej twardy rdzeń z doskonale widoczną charakterystyczną linia łączenia różnych rodzajów stali. Ta kombinacja od wieków stosowana w Japonii do produkcji samurajskich mieczy pozwala zachować ostrość ostrza przez długi czas. Uchwyt wykonano z prasowanego drewna w stylistyce zachodniej.
Gyuto jest jednym z najbardziej powszechnych narzędzi w kuchni. Jest to nóż uniwersalny do obróbki ryb, mięsa i warzyw. Można nim kroić duże kawałki mięsa i ryb lub siekać warzywa, a zbiegającą się w szkic końcówką wykonywać precyzyjne nacięcia. Jego wszechstronność powoduje, że zwany jest nożem szefa kuchni.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.