Solidny i bardzo ostry nóż Santoku Dellinger CLASSIC Wood Sandal z niemieckiej stali DIN 1.4116 o twardości HRC 56-58 o imponującym wzornictwie i najwyższej jakości. Krojenie, czyszczenie mięsa, owoców i warzyw - dla tego wyjątkowego noża o japońskim kształcie nie stanowi problemu. Nóż kucharski Santoku nadaje się również do siekania ziół, warzyw i orzechów. Długie ostrze i 3-nitowa rękojeść wykonana z drewna sandałowego typu Western zapewniają najlepszą kontrolę podczas cięcia siekania i krojenia. Szlif kulowy zabezpiecza przed przywieraniem krojonego materiału do ostrza.
Santoku - nóż japońskiego szefa kuchni. Jest to nóż ogólnego zastosowania do czego nawiązuje jego nazwa, Santoku po japońsku oznacza "trzy cnoty" - chodzi tu o warzywa, ryby i mięso. Jest doskonałym nożem do wszelkiego rodzaju mięs, ryb a także świetnie sprawdza się jako nóż do warzyw. Santoku przypomina nieco japoński nóż Gyuto, ale jest bardziej "przysadzisty" a ostrze ma mniejszą krzywiznę co ułatwia siekanie.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.