- Opis produktu
- Recenzje produktu (0)
Skład zestawu:
1 - bulion rybny Dashi no moto Shimaya 100g
1 - sos sojowy Kikkoman 150ml
1 - glony Wakame 50g
1 - pasta sojowa jasna 200g słoik
1 - tofu Mori nu Blau 349 g
1 - sezam IRI-Goma Shiro biały 50g
1 - sezam IRI-Goma Kuro czarny 50g
2 - miseczka na miso z ABS-laki czarne 250ml
Przepis na zupę miso (4 porcje)
2 łyżeczki dashi w proszku
4 szklanki wody
3 łyżki pasty miso
225 g tofu jedwabistego, pokrojonego w kostkę
2 cebulki dymki, posiekane po przekątnej
Sposób przygotowania | Przygotowanie: 5 min | Gotowanie: 15 min
W średniej patelni na średnim ogniu połączyć dashi w proszku z wodą, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i wmieszać pastę miso. Dodać tofu, a następnie posiekaną cebulkę. Lekko gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Gotowe do podania. SMACZNEGO!
Autor przepisu: Michelle Chen
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.