Podstawowy dodatek do japońskich dań, niezbędny dodatek do sushi. Nie ma bardziej kultowej przyprawy w Azji niż sos sojowy. Można używać go do wszystkiego zamiast soli, zawiera mniej sodu oraz ma inne wartości odżywcze takie jak białko i witaminy z grupy B.
Sos sojowy firmy Yamasa jest bez wątpienia najpopularniejszym sosem do sushi w Japonii. W Europie mniej popularny jednak również doceniany przez smakoszy.
Zawartość soli zredukowana w stosunku do klasycznego sosu z poziomu 13.8% do poziomu 8%
Pojemność: 150 ml
Skład: woda, soja (15%), pszenica, sól, alkohol, ocet ryżowy
Data ważności: 05.11.2026
Made in Japan
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.