Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 24 godziny
Koszt wysyłki: od 0,00 zł
Numer katalogowy: 9102832
Stan magazynowy:
Nóż kuchenny Tetsuhiro KAS Gyuto 210 mm
Nóż typu Gyuto to podstawowe ostrze w kuchni każdego amatora i profesjonalisty. To wszechstronne ostrze nadaje się do pracy zarówno z mięsem, rybami jak i warzywami. Odpowiednikiem noża Gyuto jest europejski nóż szefa kuchni. Linia ostrza wygięta w łuk ułatwia siekanie ruchem kołyskowym a ostry czubek przydaje się przy filetowaniu i wykrawaniu. Dość szeroka klinga noża Gyuto pozwala na przenoszenie pokrojonych produktów wprost do garnka lub na patelnię. Nożem tym pokroimy zarówno duże porcje mięsa jak i poszatkujemy kapustę, a każde cięcie będzie idealnie równe i bez poszarpań. Jeśli szukasz swojego pierwszego japońskiego noża to Gyuto jest idealnym wyborem.
Cechy charakterystyczne:
Minimalistyczna seria noży marki Tetsuhiro z kultowej stali Aogami Super. Prosta klinga z jedynym zdobieniem na ostrzu w postaci wzoru zwanego katana-edge. Do tego rękojeść z czarnej micarty w stylu europejskim. Ale niech was nie zwiedzie ten spokój. Za serią KAS stoi ekstremalna twardość na poziomie 65 HRC oraz wręcz nieziemska ostrość. Noże z tej serii w kuchni pokazują istną corridę i żadnej walki nie przegrywają. Jeśli potrzebujecie bezkompromisowego ostrza to dobrze trafiliście.
Noże Tetsuhiro KAS są wykuwane przy użyciu tradycyjnych technik i najnowocześniejszych metod produkcji. Zastosowano w nich technologię Warikomi, Twardy rdzeń wstawiony pomiędzy warstwy bardziej miękkiej stali. Warikomi często bywa stosowany jako synonim san-mai. W tym wypadku rdzeń wykonany jest ze stali Aogami Super firmy Hitachi Metals (Yasuki hagane) zwanej również Super Blue Steel. Wysokowęglowa stal Aogami Super została umieszczona pomiędzy warstwami z miększej stali nierdzewnej. W efekcie otrzymujemy nóż, który łączy ostrość i twardość rdzenia z elastycznością i odpornością na uszkodzenia warstw zewnętrznych. Dodatkowo łatwiej się go ostrzy niż nóż wykonany w całości z bardzo twardej stali. Proces hartowania obejmuje proces zwany hartowaniem w wodzie, podczas którego ostrze jest podgrzewane do czerwoności, a następnie szybko chłodzone wodą, co skutkuje po odpuszczeniu uzyskaniem wysokiej twardości 64-65º w skali Rockwella.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie, załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.