Dashi to podstawa większości japońskich zup. Jest to bulion, w tym przypadku w formie rozpuszczalnych granulek. Zazwyczaj jest to bulion rybny, tutaj wersja wegetariańska, której podstawą są glony kombu pełne smaku piątego umami.
Sposób przygotowania:
Rozmieszać ok 0.5 łyżeczki Dashi na 100ml gorącej przegotowanej wody.
Opakowanie: 95 g
Skład: wzmacniacz smaku (E621), sól, glukoza, suszone glony w proszku, cukier, wzmacniacz smaku (E635), ekstrakt z alg. Produkt zawiera kukurydzę i ziemniaki.
Made in Japan
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.