Podstawowy dodatek do japońskich dań, niezbędny dodatek do sushi. Nie ma bardziej kultowej przyprawy w Azji niż sos sojowy. Można używać go do wszystkiego zamiast soli, zawiera mniej sodu oraz ma inne wartości odżywcze takie jak białko i witaminy z grupy B.
Sos sojowy ciemny powstaje przez dłuższą fermentację. Ma gęstszą konsystencję i ciemniejszą barwę. Zawiera również dodatek cukru lub melasy, dzięki czemu ma słodkawy smak. Stosowany do gotowania, duszenia i marynowania mięs przede wszystkim wołowiny i wieprzowiny.
Pojemność: 150 ml
Data przydatności do spożycia: 31.01.2025
Made in Hong Kong
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.