Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 24 godziny
Koszt wysyłki: od 10,50 zł
Numer katalogowy: 8116463
Stan magazynowy:
Oryginalny tajski sos do woka Pad Thai.
Pad Thai to smażone danie typu Stir-fry z makaronem ryżowym podawane w większości restauracji w Tajlandii, a także jako jedzenie uliczne. Zazwyczaj składa się z makaronu ryżowego, krewetek, kurczaka, wołowiny lub tofu, orzeszków ziemnych, jajek, kiełków fasoli oraz innych warzyw. Wszystko jest smażone w woku zapewniającym równomierny rozkład temperatury. Po usmażeniu składników wrzuca się je do tajskiego sosu, który nadaje potrawie charakterystyczny smak.
Zawartość netto: 280g
Termin przydatności: 30.03.2025
Skład: cukier, sok z tamaryndowca (tamaryndowiec, woda), szalotka, sos rybny (ekstrakt z anchois, sól, cukier), pasta z pomidorów, czosnek, olej sojowy, destylowany ocet, sól, ekstrakt z chili
Przepis:
Rozgrzej trzy łyżki oleju na patelni, dodaj 100g obranych krewetek i tofu - smaż przez 1 min. ciągle mieszając. Dodaj roztrzepane jajko i wymieszaj. Dodaj 6 łyżek pasty do Pad Thai i 200g makaronu ryżowego. Smaż do połączenia się składników. Dodaj 100g kiełków fasoli mung i posiekany szczypiorek - smaż jeszcze przez minutę.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.