Dostępność: Na zamówienie
Czas wysyłki: 5 dni
Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier InPost - 0,00 zł
Kurier DPD - 18,00 zł
Kurier 48 Pocztex - 22,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 0,00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 18,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Numer katalogowy: 2270106
Kod producenta: HMCS-106DB
Noże Tojiro Shirogami z serii Handmade Exclusive to prawdziwa gratka dla koneserów. Wszystko w tych nożach jest tradycyjne, od formy poprzez użyte materiały do starych japońskich technologii ręcznego wykuwania. Użyta do ich produkcji stal Shirogami (White Paper Steel) ma skład identyczny jak stal używana niegdyś do produkcji samurajskich mieczy. Niezwykle twardy rdzeń otacza 20 warstw stali o zmieniającej się zawartości węgla. Całość tworzy sprężystą klingę o niebywałej ostrości, która przy odpowiednim użytkowaniu utrzyma się nawet kilka miesięcy. Ręczne wykonanie sprawia, że poszczególne egzemplarze różnią się damasceńskim wzorem na ostrzu i stanowią oddzielne dzieła sztuki. Stal Shirogami to stal wysokowęglowa, reaktywna i łatwo ulegającą korozji. Należy więc pamiętać o odpowiednim użytkowaniu i konserwacji ostrza.
Uchwyt wykonany z hebanu o tradycyjnym przekroju ośmiokąta zakończony jest skuwką z bawolego rogu. Ten kształt rękojeści w połączeniu z obustronnym szlifem ostrza daje możliwość wygodnej pracy zarówno osobom prawo jak i leworęcznym.
Gyuto jest jednym z najbardziej powszechnych narzędzi w kuchni. Jest to nóż uniwersalny do obróbki ryb, mięsa i warzyw. Można nim kroić duże kawałki mięsa i ryb lub siekać warzywa, a zbiegającą się w szkic końcówką wykonywać precyzyjne nacięcia. Jego wszechstronność powoduje, że zwany jest nożem szefa kuchni.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.