Strona główna1 » Noże japońskie2 » Tojiro3 » Tojiro ręcznie kute4 » Tojiro Shirogami ręcznie kuty nóż szefa Gyuto 210
 
Tojiro Shirogami ręcznie kuty nóż szefa Gyuto 210Tojiro Shirogami ręcznie kuty nóż szefa Gyuto 210
Tojiro Shirogami ręcznie kuty nóż szefa Gyuto 210Tojiro Shirogami ręcznie kuty nóż szefa Gyuto 210

Tojiro Shirogami ręcznie kuty nóż szefa Gyuto 210

Czas wysyłki: 5 dni

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier 48 - 0,00 zł
Kurier Express 24 - 35,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: 2270106

Kod producenta: HMCS-106DB

Stan magazynowy:

Cena: 3 198,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Najwyższej jakości nóż ze stali shirogami wykonane w tradycyjnym stylu. Główną cechą tej stali jest jej ponadprzeciętna twardość, a co za tym idzie ekstremalna ostrość, którą zachowują przez długi czas.

Dzięki ręcznemu wykonaniu, każdy z noży stanowi oddzielne dzieło sztuki.

Noże te wykonane są tradycyjną metodą z rodzajów stali o różnej twardości i zawartości węgla. W części grzbietowej noża użyto miękkiej stali, a w tej gdzie znajduje się ostrze zastosowano stal Shirogami. Stal Shirogami jest w Japonii bardzo chętnie stosowana do wytwarzania doskonałych ostrzy. Noże te tradycyjnie nie są nierdzewne.

Ten doskonały nóż jest używany przez Japończyków do przygotowywania warzyw, mięsa i ryb. Jest on najbardziej uniwersalnym modelem określanym "nożem szefa kuchni".


Długość ostrza: 210 mm 
Długość całkowita: 340 mm 
Szerokość ostrza: 42 mm
Waga: 170 g
Stal Shirogami
HRC 60(+/-)
Nie jest nienierdzewny 
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: drewno hebanowe
Skuwka: bawoli róg
Myć ręcznie

Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

012
0