Strona główna1 » Noże japońskie2 » Tojiro3 » Tojiro Shippu Black Damascus4 » Tojiro Shippu Black nóż Santoku 170 63W
 
Tojiro Shippu Black nóż Santoku 170 63WTojiro Shippu Black nóż Santoku 170 63WTojiro Shippu Black nóż Santoku 170 63WTojiro Shippu Black nóż Santoku 170 63W
Tojiro Shippu Black nóż Santoku 170 63WTojiro Shippu Black nóż Santoku 170 63WTojiro Shippu Black nóż Santoku 170 63WTojiro Shippu Black nóż Santoku 170 63W

Tojiro Shippu Black nóż Santoku 170 63W

TOJIRO

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier 48 - 0,00 zł
Kurier DPD - 17,00 zł
Kurier Express 24 - 35,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: 2201597

Kod producenta: FD-1597

Stan magazynowy:

Cena: 719,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Wykonane z 63 warstw noże Shippu Black łączą kilkusetletnią tradycję japońskiego kowalstwa z nowoczesną zachodnią estetyką. Rdzeń noża wykonano z niezwykle twardej nierdzewnej stali VG-10. Zewnętrzne, chroniące twardy rdzeń warstwy wykuto z miększej stali chromowej 13Cr o zmiennej zawartości węgla. Ta kombinacja stali pozwala zachować ostrość ostrza przez długi czas i zapewnia mu wystarczającą elastyczność. Wykończenie anodowaniem podnosi odporność na czynniki zewnętrzne uwydatniając jednocześnie piękny damasceński wzór na ostrzu.

Całości dopełnia uchwyt w stylu japońskim o przekroju w kształcie litery D. Uchwyt wykonany jest z opalanego drewna kasztana i pokryty warstwą lakieru bezbarwnego, a zakończony skuwką z żywicy polipropylenowej.

Ze względu na swoją nierdzewność sprawdzą się u osób nie pamiętających o wycieraniu noża po każdym użyciu.

Santoku - nóż japońskiego szefa kuchni. Jest to nóż ogólnego zastosowania do czego nawiązuje jego nazwa, Santoku po japońsku oznacza "trzy cnoty" - chodzi tu o warzywa, ryby i mięso. Jest doskonałym nożem do wszelkiego rodzaju mięs, ryb a także świetnie sprawdza się jako nóż do warzyw. Santoku przypomina nieco japoński nóż Gyuto, ale jest bardziej "przysadzisty" a ostrze ma mniejszą krzywiznę co ułatwia siekanie.


Długość ostrza: 170 mm
Długość całkowita: 300 mm
Szerokość ostrza: 50 mm
Waga: 130 g
Stal VG-10
HRC 60 (+/-1)
Nierdzewny
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: palony kasztan
Skuwka: żywica polipropylenowa
Myć ręcznie

Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

012
0