- Opis produktu
- Recenzje produktu (0)
Ocet ten produkowany jest wyłącznie na bazie ryżu, stąd nazwa: Komesu. Jego tańszy, bardziej popularny odpowiednik to ocet Kukumotsu - do produkcji którego używa się ryżu oraz zbóż.
Ocet ryżowy jest głównym składnikiem zaprawy do ryżu. Stosowany jest również do marynowania owoców morza, ryb, warzyw oraz jako dodatek do dipów i dressingów. Można go używać bezpośrednio do zakwaszania sałatek warzywnych. Ta wersja jest już słodzona przez co nadaje się bezpośrednio do ryżu do sushi.
Butelka zawiera 500 ml
Termin przydatności: 22.01.2024
Skład: woda, ekstrakt z ryżu 4.9%, alkohol. Kwasowość: 4.5%
Made in Japan
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.