- Opis produktu
- Recenzje produktu (0)
Niezwykle ostry japoński nóż Sashimi / Sakimaru Yanagiba 300 mm wykonany ze stali AISI 1095 jest długim nożem tnącym tylko z jednej strony, przeznaczonym do cięcia cienkich plasterków ryb do sushi i sashimi. Za pomocą tego noża możesz łatwo kroić duże kawałki mięsa (pieczeń), ale także cienkie plastry warzyw. Jego piękne, eleganckie, cienkie ostrze jest w stanie ciąć składniki podczas długich, ciągłych cięć, zachowując ich integralność i świeżość. Yanagiba jest jednym z najważniejszych tradycyjnych japońskich noży i jest częścią repertuaru wielu szefów kuchni. Nawet najprostsze zadania z tym pięknym i funkcjonalnym nożem zostały podniesione do niezwykłego doświadczenia. Japońska sztuka, precyzja i nowe technologie sprawiają, że ten stalowy nóż jest wyjątkowy i niepowtarzalny.
Nóż Sashimi / Sakimaru Yanagiba 310 mm to wysokiej jakości nóż przeznaczony dla najbardziej wymagających klientów z grona profesjonalistów, a także amatorów. Produkcja tego ostrza przechodzi przez 14 procesów aż do ręcznego szlifowania. 310 mm ostrze ze stali AISI 1095 zostało polerowane kamieniem hazuya w końcowej fazie - osiągnięcie żyletki (brzytwy). Prawdziwy hamon SanbonSugi jest tworzony zgodnie ze starożytnymi tradycyjnymi metodami, opartymi na wieloletnim doświadczeniu mistrza kowalskiego. Saya jest ręcznie ozdobiona perłową muszlą z masy perłowej z motywem smoka.
Ośmiokątny uchwyt wykonany jest z drewna różanego (palisander).
Grubość ostrza: 4 mm
* w najszerszym miejscu
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.