Informacje o produkcie

Nóż Kanetsune Aogami Gyuto 210
Cena: 740,00 zł
Recenzje

Nóż Kanetsune Aogami Gyuto 210
[2201122]

Wysokiej jakości noże firmy Kanetsune znane są ze swojej niezwykłej ostrości i twardości.
Ostrze wykonane jest z niezmiernie twardej stali Aogami użytej w rdzeniu, "okrytej" z obu stron warstwą stali nierdzewnej (stal nierdzewna zabezpiecza ostrze, jednak polecamy wycierać je po użycu ze względu na rdzewność krawędzi tnącej - stali Aogami). Stal ta należy do najbardziej cenionych w Japonii.

Uchwyt z drewna wzmacnianego przez stalowe nity w europejskiej estetyce. Całość prezentuje się niezwykle elegancko. Noże te polecamy szczególnie do profesjonalnej pracy w kuchni.

Ten doskonały nóż jest używany przez Japończyków do przygotowywania warzyw, mięsa i ryb. Jest on najbardziej uniwersalnym modelem określanym "nożem szefa kuchni".


Długość ostrza: 210 mm 
Długość całkowita: 335 mm 
Szerokość ostrza: 47 mm
Waga: 180 g
Stal Aogami
HRC 62(+/-)
Nierdzewny 
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: drewno
Skuwka: stal
Myć ręcznie

Made in Japan
Dostawa 48 h

Data dodania produktu do sklepu: czwartek, 12 październik 2017.

...jest pusty

Raty On-line
Hurtownia
Hurtownia internetowa
sushi-profi.pl
taisan.pl

Oferta dla sushi-barów i restauracji
506 091 133

Katalog do pobrania
Paczkomaty InPost
Waluty
Polecamy